diumenge, 16 d’agost del 2009

Passejades per la Barcelona Literària (La Vaca-que-lee nº3)

Un diumenge d'agost a Barcelona... "Fa calor, molta, però ho farem sense pressa", això és el que pensa La Vaca-que-lee. Vol fer, en companyia - cómo no !- del Sr Cow, una ruta literària per Barcelona. Li havien regalat el llibre Passejades per la Barcelona Literària fa 3 anys i ja n'ha fet algunes de molt interessants amb unes amigues seves (la ruta del Don Quijote, la del Pepe Carvalho, la de Mercè Rodoreda) - una manera de re-descobrir una ciutat que s'estima, de veure coses que mai havia vist... Li vol proposar al Sr Cow "la passejada per Barcelona i el mar" amb les seves escales al Museu Marítim, al Moll de la Fusta, al Palau de mar (Museu d'Història de Catalunya), a la Esglèsia Sant Miquel del Port, la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat (una de les seves biblioteques habituals), la casa de Tomàs Garcès, poeta i amic de l'altre poeta de la Barceloneta Joan Salvat-Papasseit, la font de Carmen Amaya, la Torre del Rellotge i la de Sant Sebastià (s'ho ha estudiat tot molt bé però de totes maneres s'emporta el llibre a la motxilla). També, segurament faran un bon cafè amb gel en alguna terrassa i més tard unes tapes en un lloc d'aquells de la Barceloneta de tota la vida que sap ella que encara hi són i segueixen fent-ho bé.

Aquest llibre havia sigut un bon regal ! De totes maneres, l'altre dia el va veure a la Biblioteca Joan Mirò i es veu que hi és a absolutament totes les biblioteques de la xarxa:

Passejades per la Barcelona Literària de S. Vila-Sanjuán i S. Doria, Ed. 62 Ajuntament de Barcelona amb signatura 91 (46.71Bar) Pas .

Lectura altament recomanable pels amants de Barcelona! Està ple de cites i extractes de les obres més entranyables nascudes aquí o inspirades en aquesta ciutat... així com de passatges d'obres més desconegudes però igualment interessants.

I ara, us adjunto una foto que vaig fer ahir: la Vaca-que-lee, per acabar d'ambientar-se, està re-llegint poemes de Joan Salvat-Papasseit, una antologia de les que hi havien a la biblio, quan s'hi va apropar dijous passat (al racó de la poesia amb signatura P 833 Sal) i el Sr Cow está estudiant la cartellera d'aquest cap de setmana... i és que una sessió de cine sempre va bé, o no?

.PD: Pel que he pogut deduir, essent una persona molt i molt perspicaç, ara viuen junts. Felicitats !



Fins la propera, Muriel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada